210811-9532-Alex van Galen jpg

In Nederland kennen mensen mij vooral als de schrijver van speelfilms als Michiel de Ruyter en series als Kees & Co. Maar achter de schermen mediteerde ik heel mijn leven intensief.

Sterker nog, ik mediteerde me suf. Maar ik had nog steeds extreem overgewicht, maagzuur en bloedsuikerproblemen. Na een bezoek aan het ziekenhuis moest ik erkennen: ik was nog steeds een stresskonijn! Ik voelde me gefrustreerd en was boos op mezelf.

Pas toen ik Taoïstische oefeningen ontdekte om mezelf te aarden en diep te ontspannen viel alles op z’n plek. Ik voelde me beter, had meer energie en kreeg diepgaande ontwakingservaringen…

Ik begon les te geven als Tao leraar en schreef ‘Moeiteloos Ontwaken’ (Samsara, 2021).


Ik ben sinds 1989 een leerling van de gerealiseerde meester Paramahamsa Hariharananda en verdiepte me in de Taoïstische technieken met grote leraren als Mantak Chia en Michael Winn.

Ik wil iedereen helpen om de bevrijding en ontspanning te ervaren die ik zelf ervaar door je te leren contact te maken met je lichaam en de aarde. Want alleen diep in je eigen lichaam kun je echt jezelf zijn. En dat wordt het makkelijk om “je rugzak neer te zetten“, ofwel: om de last die je al jaren met je meezeult los te laten.

Iedereen kan ontwaken. En ik wil jou de eenvoudigste en meest effectieve gereedschappen geven om dat zelf te ervaren.

Ik ben gecertificeerd als Universal Healing Tao leraar en Reiki master.

Een diepere verbinding met jezelf en je partner?

Wil je iedere week nieuwe videos met praktische tips, inspiratie en oefeningen? Schrijf je dan in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief. Je krijgt dan ook VROEGBOEK-KORTING op de meeste nieuwe cursussen en events.

“Alex, door jouw videos kom ik de week door. Je brengt altijd een glimlach op m'n gezicht”

ad4481362e1824c9bb8ae9ba9372d2c9 webp

ENGLISH

I trained personally with realized master Paramahamsa Hariharananda since 1989 before diving deep into the Taoist practices with many great teachers and masters like Mantak Chia and Michael Winn.

After deep spiritual awakenings, I left my highly successful career as a screenwriter, wrote a book about my spiritual experiences (that will be published June 2021), and started workshops to help people with the number-one success factor in my own practice: the ancient science of grounding.

I'm a certified Universal Healing Tao instructor and Reiki master.

LOGO NIEUW png

Dutch Daoist / BTW Productions - Heeze - the Netherlands